Waarop letten bij aanschaf van nieuwe schoenen?

schoenen

Waarop letten bij aanschaf van nieuwe schoenen?

Soms sta je voor de keuze en wil je graag nieuwe schoenen kopen. De vraag is alleen, waar moet je dan zoal op letten? Omdat het een lastige zoektocht is, gaan we hier wat dieper op in. We geven je dan ook tips over waar je op moet letten en dan kun jij zelf de juiste schoenen kiezen. Het zou zomaar kunnen dat de Gabor dames sneakers je aanspreken. Maar om dat zeker te weten is het eerst goed om te kijken naar onze tips.

Wanneer pas je nieuwe schoenen?

Over het algemeen wordt er gezegd dat je nieuwe schoenen het beste aan het einde van de dag kunt passen. De reden hiervoor is dat je voeten aan het einde van de dag wat meer opzwellen. Je bent namelijk de hele dag druk in de weer. Je staat veel en loopt veel. Dit is ook de reden dat je voeten af en toe de nodige rust moeten hebben. Dus met schoenen kopen rekening houden met het feit dat je voeten wat dikker kunnen zijn!

Kwaliteit en de juiste maat

Voor jouw voeten is natuurlijk alleen het beste goed genoeg, logisch. Je moet ook zuinig zijn op je voeten want zij brengen je elke dag van A naar B. Qua schoenen is er dan ook een ruim aanbod, veel merken, modellen en kleuren. Kijk goed naar de materiaalsoort. Leer is bijvoorbeeld van hoge kwaliteit, alleen kost het misschien wat meer. Toch geeft een leren schoen meer stevigheid, comfort en flexibiliteit. Er moet dan nog naar de maat gekeken worden. Als je schoenen koopt van merk A in maat 39, dan wil het niet zeggen dat schoenen van merk B ook in maat 39 passen. Zorg daarom altijd dat je eerst even een stukje gaat lopen om na te gaan of je de juiste maat hebt.

Passen van de schoenen

Het is van belang dat je beide schoenen past, het kan zijn dat je ene voet wat breder is dan de ander. Zonde als je dan thuis erachter komt dat de schoen niet goed zit. Maar nog een tip: pas de schoenen ook altijd met de juiste sokken aan. Als je voor de winter schoenen zoekt, dan draag je vaak ook dikkere sokken. Pas de schoenen dan niet met hele dunne sokken, want dan geeft je een ander beeld.